Wreck of Blues

Wreck of Blues

Pontus släppte sin första riktiga bluesplatta "Wreck Of Blues" 2014 och hyllades av såväl svensk som internationell bluespress.

Denna bluesskiva, spelades in under tre dagar i januari med tre musiker i ett rum, nästintill helt live – precis som det ska vara. Wreck Of Blues utgörs främst av eget material, med ett par utvalda bluesklassiker, och spänner från akustiskt till tungt och elektriskt med Pontus karaktäristiska stämma i fokus, köttigt blues- och swamp-riffande, och en modern rockproduktion.

– Det här är ett nytt kapitel i min musikaliska karriär, och något som jag har velat göra länge. När jag till sist fick tid över var det inga problem att hitta låtar. Jag skriver hela tiden, och hade flertalet på lager sedan tidigare. Efter att ha gjort över tvåtusen spelningar tillsammans med Håkan Nyberg (Pontus far, som annars återfinns i Nationalteatern) så kunde jag inte tänka mig någon annan i rytmsektionen, tillsammans med bäste Kalle Johansson på bas.

Albumet föregås av singeln, inledningsspåret och programförklaringen More Blues and Blue Sounds. Bland övriga spår kan också nämnas Snibb-kompositionen I'm Walking, som tidigare spelats in av munspelslegendaren Charlie Musselwhite på grammisnominerade A Night In America.