The Mulligan Brothers

The Mulligan Brothers

Support: Buford Pope & Jim & Sam

"Stuck Inside Of Mobile With This Memphis Blues Again" sjunger Dylan klagande på klassikern Blonde on Blonde. Har man någon gång passerat eller kanske till och med stannat ett par dagar i den fattiga och slitna staden längst ner i Alabama vid Mexikanska Golfen förstår man gnället. Men jag skulle inte klaga om jag fastnade i Mobile, Alabama bara stadens hjältar i THE MULLIGAN BROTHERS spelade sin utsökta folk/america på den lokala irländska puben eller på någon klubb. Då tar vi vilken blues som helst. För The Mulligan Brothers är ett galet bra band som vi faktiskt inte längre behöver åka till Mobile eller någon annan stad i USA för att se. I Maj kommer bandet för en första efterlängtad turné i Rootsyland!

Bandet har jämförts med giganter som Mumford & Sons och The Lumineers och likt de är det direkta och refrängstarka sånger med ett akustiskt drivet folk-sound i botten. Men om The Mulligan Brothers musik lite låter som M&S och Lumineers känns dom ändå mer innerliga och hjärtevärmande. Det finns mycket mer än sången som gör att man påminns om den känsla som Kirunahjältarna i Willy Clay Band skapar med sin musik. Låtar som kärleksförklaringen "Lay Here" och senaste singeln "Divine Design" är som varma kramar från en vän man tycker mycket om. Man trivs och längtar till The Mulligan Brothers sällskap.

---------------

Buford Pope är den Svenska artist som förmodligen kommit längst in i själen på den amerikanska musiktradition som brukar omnämnas alternative country / americana. Med sällsynt känsla för tradition och stil levererar Buford Pope en lågmäld, vacker och berättande countryrock på ett sätt som inte många européer tidigare lyckats med.

---------------

Jim & Sam
On November 3rd, 2016 we began a year long experiment where we will play one show every day for a year. Yes, every day! Yes, for a year! Yes, no off days. This is not your average tour. We will be playing everything from traditional music venues and theaters to comedy shows, nonprofits, TV shows, schools, festivals, factories, under the stars, across the blue ocean and anywhere in between.