Magnus Uggla

Magnus Uggla

Uppvärmning: Brandsta City Släckers

När den ena artisten efter den andra lägger mikrofonen på hyllan gör Magnus Uggla precis tvärtom. Han vägrar sluta turnera och i sommar besöker Halmstad, Stenungsund och Helsingborg!

Få svenska artister har skapat hits – och rubriker – som Magnus Uggla. Sin kaxiga stil trogen kommenterar han sin sommarturné så här:

– När Kent väljer att begrava sin musik för gott, Jerry Williams säger tack och farväl för minst andra gången, när Lundell har lagt munspelet på hyllan för sjuttielftegången, Swedish House Maffia lägger av för alltid och Avicii vägrar turnera… ja, då väljer jag att oförtröttlig ge mig ut på vägarna igen.

Magnus Uggla debuterade för över fyrtio år sedan med skivan ”Om Bobbo Viking” och sedan dess har hitsen avlöst varandra i en aldrig sinande ström.

– Jag ska dö på scenen, säger han med stolthet i blicken. Förhoppningsvis dock inte sommaren 2017.

----------------------------------

Brandsta City Släckers är ett band som bildades i samband med företagsrock i Helsingborg 1994. Detta var första året som tävlingen hölls, och vi vann… När det kom till scenkläder så var valet enkelt, självklart så använde vi våra ordinarie arbetskläder som väger 25 kg, d.v.s larmställ, luftpaket, dykardräkt m.m. och det har vi gjort sen dess. Vi har under årens lopp spelat regelbundet på festivaler, clubbar, företag, m.m.
1996 kom låten ”Billeberga rap”, en skiva som vi endast sålde vid spelningar, och som följdes upp av en video. Vi får fortfarande önskemål om låten när vi ”gigar”…

1999 fick vi så skivkontrakt med Start Klart, och släppte CD`n ”En riktig man”.
Nu började saker och ting att hända, och vi syntes mer och mer i TV. Under en period medverkade vi i TV3 live, TV2 sommarnöje, TV4 morgonprogram, TV1 Cruisin`kväll och diverse inslag i Sydnytt.
Under detta år spelade vi också på ”Police & firegames”, ett OS för poliser och brandmän. Vi framträdde på Stockholms stadion inför 20 000 personer, och inför 18.000 i Kungsträdgården. Senare på sommaren deltog vi också i en barncancergala i Karlstad.
2001 fick så våra låtskrivare med två låtar till melodifestivalen, och vi blev tillfrågade att deltaga med låten ”Kom och ta mig”, då vi skapade den berömda ”Brandsta-klappen”, resten kan ni säkert…

Kvällens program:
Dörrar 18.00
Brandsta City Släckers 20.00
Magnus Uggla 21.00


Bandstart 20.00 med Brandsta så vet ej hur länge dom kör? men ca 30 min så ni hinner göra om för Uggla till 21.00